Необходими продукти
_ ориз (доколкото знам около 75 гр. на човек)
_ лук
_ зеленчуков бульон
_ манго
_ връзка мента
_ краставица
_ червен лук
_ лайм
_ малко парченце джинджифил
_ червени чушки пресни или печени
_ 2 ч.л. кафява захар
_ зехтин, сол, черен пипер
Нарочно не упоменавам количествата, тъй като всичко може да се направи според предпочитанията ви.
Начин на приготвяне
_ нарязваме на ситно лука и го запържваме докато стане на стъклен. Добавяме и ориза и постепенно добавяме от бульона. Добавяме толкова бульон, колкото да се покрие едва ориза. Постепенно добавяме и още и варим около 15-20 мин.
_ през това време приготвяме заливката (дресинга) за салатата. Изстискваме лайма, нарязваме парчето джинджифил на ситно, добавяме кафявата захар, солта и зехтина.
_ почистваме червените чушки от семките и дръжките и ги слагаме за около 15 мин. във фурната. (ако имаме готови печени чушки още по-добре:), обелваме ги и ги нарязваме на лентички,
_ нарязваме червения лук, обелваме мангото и го нарязваме на малки кубчета, добавяме червените чушки и заливаме с дресинга.
_ на края добавяме и листенца мента (на ситно скъсани, а не нарязани) и поднасяме върху ризото или просто като салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар