вторник, 13 май 2014 г.

Паста със сьомга, портокалов сос и мента



Необходимите продукти за 3-4 порции
- паста по избор
- 2 ч.ч. портокалов сок
- 4 бр. портокала
- 200 мл. течна сметана
- 10 бр. свежи листенца прясна мента, нарязана на ситно
- 2 суп. лъж. соев сос
- 40 гр. масло или маргарин
- 2 големи парчета замразена сьомга (може и прясна, разбира се)

Начин на приготвяне
- размразете сьомгата съгл. упътването на опаковката, измийте рибата и подсушете с кухненска хартия
- Кората на един портокал попарете за половин мин. във вряла вода, след което я нарежете на ситни ивички.
- Филитирайте портокалите
- В малка тенджерка поставяме ситно нарязаната портокалова кора с портокаловия сок и варим до намаляване на течността на половина, след което добавяме соевия сос, ментата и сметаната. Добавяме маслото за сгъстяване на соса, след което и портокаловите парченца и оставяме на ниска температура да се вари.
-  В тиган с покритие приготвяме сьомгата като добавяме много малко зехтин и пържим за няколко минути в тефлонов тиган от двете страни.
- През това време варим и пастата в леко подсолена вода.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации