неделя, 29 юни 2014 г.

Бургер с праскови, гъби и гуакамоле

Продукти за 6 броя

За соса гуакомоле
- 4 бр. зряло авокадо
- 1 връзка магданоз
- 4 бр. чери доматчета или 1 голям
- лимонов сок
- 2 суп. л. зехтин

За бургерите
- 500 гр. гъби (по възможност по-големи)
- 6 добре узрели праскови
- 2 клончета розмарин
- пресен или сух тамян
- 1 скилидка чесън
- 3 суп. лъж. зехтин
- лимонов сок
- сол, черен пипер
- 5 домата
- 5 стръка зелен лук
- 2 франзели или хляб тип чабата

Начин на приготвяне
- Соса гуакомоле приготвяме по следния начин. Обелваме авокадото и с лъжичка издълбаваме месестата част. Смесваме заедно със ситно нарязаните домати и магданоза. Добавяме лимонов сок по вкус и зехтина и хубаво смачкваме с вилица до получаване на хомогенна смес.
- Почистваме гъбите, изрязваме пънчетата и нарязваме гъбите на тънки шайби.  Обезкостяваме прасковите и ги нарязваме на парченца.

- За маринатата смесваме ситно нарязаните листенца на розмарина и листенцата на тамяна, скилидката чесън, също ситно нарязана, зехтина, лимоновия сок, добавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме добре. С получената марината намазваме добре прасковите и гъбите.



- Намазаните праскови и гъби поставяме за няколко минути в силно загрята фурна (може и директно на грила).
- Нарязваме доматите на шайби, зеления лук на колелца. Разрязваме франзелата на половина, намазваме едната страна с гуакамолето, след това полагаме няколко парченца домати, зелен лук и отгоре гъбите и прасковите.

 


Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации