вторник, 5 август 2014 г.

Бърз немски сладкиш с бутер тесто и праскови





Юли месец е месецът на рожденните дни. В рамките на 5 дена трябваше да направя и наистина ги направих 4 бр. сладкиша (плюс мъфини) и ето защо ми трябваше някоя по-лесна и бърза рецепта.
 
Необходимите продукти
- 1 пак. бутер тесто
- 4-5 бр. праскови
- 100 гр. масло
- 150 гр. захар
- 1 пак. ванилова захар
- 3 суп. л. ванилов пудинг (на прах)
- 4 яйца
- 50 гр. мармалад от кайсии
- 2- 3 суп. лъжици ситно нарязан шам фъстък
- 2- 3 ч. л. малинова захар

Начин на приготвяне
- В предварително омазнена тава (или форма) се разстила бутер тестото като на няколко места се "продупчва" с вилица.
 - Прасковите се измиват и се нарязват на тънки парценца, след което се поставят върху тестото. Печем в предварително загрята фурна за 20 мин. при 180 гр.

- Маслото се разтапя при ниска темепратура.
- Захарта, ванилията, ваниловият пудинг на прах и яйцата се разбиват до получаването на хомогенна смес, след което се добавя разтопеното масло. С получената смес заливаме вече изпеченото бутер тесто с прасковите. Печем отново при същата темепратура около 30-35 мин., докато заливката се втвърди.
- Загряваме мармалада от кайсии и заливаме през ситна цедка с него готовия сладкиш.
- Добавяме шам фъстъка и малиновата захар.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации