понеделник, 2 юни 2014 г.

Летен сладкиш с праскови и малини


Необходимите продукти

За блата
- 250 гр. пресято брашно
- 40 гр. ситно нарязани бадеми
- 100 гр. пресята пудра захар
- 2 яйца
- 2 ч.лъж. малинова захар (ако нямате, обикновена)
- 150 гр. студено масло на парченца
- щипка сол

За пълнежа
- 150 гр. маскарпоне
- 150 гр. филаделфия
- 4 суп. лъж. пудра захар
- 3 праскови, нарязани на парченца
- 150 гр. малини
- 2 суп. лъж. ситно нарязан шам фъстък



Начин на приготвяне
- Пресятото брашно, бадемите, пудрата захар ги смесваме заедно с щипка сол, добавяме парченцата масло и разбъркваме с миксера на най-ниската степен.
- Добавяме яйцета и разбъркваме до гладко тесто и оформяме тестото на топка и го оставяме за един час в хладилника.
- Разстиламе тестото с малко брашно като оформяме по-голяма форма от тази на тавичката.
- Намазваме тавичката с малко масло и полагаме тестото върху формата като слагаме и по стените на тавата. Поставяме тавата с тестото за около 30 мин в хладилника. 
- Разбъркваме маскарпоне и филаделфията, добавяме пудрата захар и поставяме крема върху блата и оставяме за един час в хладилника.
- Добавяме нарязаните на парченца праскови и украсяваме с прасковите, поръсваме с малиновата захар и със ситно нарязания шам фъстък.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации