Продукти
- макарони или паста по избор
- 50 гр. масло или маргарин
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 150 гр. кедрови ядки
- 500 гр. пасирани домати
- сол, черен пипер, пресен босилек, магданоз.
Начин на приготвяне
- Разтапяме маслото и добавяме чесъна и лука и ги запържваме леко (докато лука стане прозрачен). Добавяме пасираните домати и подправките и оставяме на тих огън да заври около 35 мин.
- В тефлонов тиган без мазнина леко запичаме кедровите ядки (като внимаваме да не ги изгорим).
- Варим макароните в подсолена вода съгл. упътването на опаковката и поднасяме със соса и с посипаните кедрови ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар