Есенен сладкиш *щрудел с круши и бутер тесто
Необходимите продукти
- 1 пакет бутер тесто
- 70 гр. кафява захар
- 2 суп. льж. мак
- 500 гр. круши
- 250 гр. рикота
- кората на 1 лайм
Начин на приготвяне
- Крушите се обелват и нарязват на малки парченца
- Смесваме рикотата с мака и кафявата захар, добавяме настърганата кора от лайм
- Разстиламе бутер тестото върху тавичка, покрита с хартия за печене
- Получената смес полагаме по средата на бутер тестото, след което покриваме с краищата, така че сместта да се покрие от бутер тестото. С нож правим леки прорези на тестото.
- Печем за около 35мин., докато щруделът стане златист.
Необходимите продукти
- 1 пакет бутер тесто
- 70 гр. кафява захар
- 2 суп. льж. мак
- 500 гр. круши
- 250 гр. рикота
- кората на 1 лайм
Начин на приготвяне
- Крушите се обелват и нарязват на малки парченца
- Смесваме рикотата с мака и кафявата захар, добавяме настърганата кора от лайм
- Разстиламе бутер тестото върху тавичка, покрита с хартия за печене
- Получената смес полагаме по средата на бутер тестото, след което покриваме с краищата, така че сместта да се покрие от бутер тестото. С нож правим леки прорези на тестото.
- Печем за около 35мин., докато щруделът стане златист.
Няма коментари:
Публикуване на коментар